logo

Could not compile stylesheet for simplistic. Using last compiled stylesheet.

linaro apt-get update doesn\\\'t work

posted in Uncategorized
Monday, August 08 2011, 12:06 AM
admin
admin
Offline
0
Hi, How I can use apt-get in Linaro via serial (debug) port? I have problem with repositories and connection. What cam be wrong? Regards Mikołaj apt-get update [code] root@localhost:~# apt-get update Err http://ppa.launchpad.net maverick Release.gpg Temporary failure resolving \\\'ppa.launchpad.net\\\' Err http://ports.ubuntu.com maverick Release.gpg Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' Err http://ports.ubuntu.com/ maverick/main Translation-en Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' Err http://ppa.launchpad.net/linaro-maintainers/overlay/ubuntu/ maverick/main Translation-en Temporary failure resolving \\\'ppa.launchpad.net\\\' Err http://ports.ubuntu.com/ maverick/universe Translation-en Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' Err http://ports.ubuntu.com maverick-security Release.gpg Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' Err http://ports.ubuntu.com/ maverick-security/main Translation-en Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' Err http://ports.ubuntu.com/ maverick-security/universe Translation-en Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' Err http://ports.ubuntu.com maverick-updates Release.gpg Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' Err http://ports.ubuntu.com/ maverick-updates/main Translation-en Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' Err http://ports.ubuntu.com/ maverick-updates/universe Translation-en Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' Reading package lists... Done W: Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/dists/maverick/Release.gpg Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' W: Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/dists/maverick/main/i18n/Translation-en.bz2 Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' W: Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/dists/maverick/universe/i18n/Translation-en.bz2 Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' W: Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/dists/maverick-security/Release.gpg Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' W: Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/dists/maverick-security/main/i18n/Translation-en.bz2 Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' W: Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/dists/maverick-security/universe/i18n/Translation-en.bz2 Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' W: Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/dists/maverick-updates/Release.gpg Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' W: Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/dists/maverick-updates/main/i18n/Translation-en.bz2 Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' W: Failed to fetch http://ports.ubuntu.com/dists/maverick-updates/universe/i18n/Translation-en.bz2 Temporary failure resolving \\\'ports.ubuntu.com\\\' W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/linaro-maintainers/overlay/ubuntu/dists/maverick/Release.gpg Temporary failure resolving \\\'ppa.launchpad.net\\\' W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/linaro-maintainers/overlay/ubuntu/dists/maverick/main/i18n/Translation-en.bz2 Temporary failure resolving \\\'ppa.launchpad.net\\\' W: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead. [/code] ping 82.165.47.218 [code] root@localhost:~# ping 82.165.47.218 PING 82.165.47.218 (82.165.47.218) 56(84) bytes of data. 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=1 ttl=45 time=131 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=2 ttl=45 time=129 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=3 ttl=45 time=188 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=4 ttl=45 time=96.6 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=5 ttl=45 time=95.2 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=6 ttl=45 time=93.6 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=7 ttl=45 time=171 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=8 ttl=45 time=100 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=9 ttl=45 time=99.2 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=10 ttl=45 time=108 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=11 ttl=45 time=86.3 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=12 ttl=45 time=104 ms ^C --- 82.165.47.218 ping statistics --- 12 packets transmitted, 12 received, 0% packet loss, time 11017ms rtt min/avg/max/mdev = 86.300/117.146/188.019/31.142 ms [/code] ifconfig -a [code] root@localhost:~# ifconfig -a eth0 Link encap:Ethernet HWaddr b2:b0:14:b5:cd:de inet addr:192.168.100.106 Bcast:192.168.100.255 Mask:255.255.255.0 inet6 addr: fec0::e:b0b0:14ff:feb5:cdde/64 Scope:Site inet6 addr: 2002:4fa2:62ce:e:b0b0:14ff:feb5:cdde/64 Scope:Global inet6 addr: fe80::b0b0:14ff:feb5:cdde/64 Scope:Link UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:151 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:19 errors:2 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:13090 (13.0 KB) TX bytes:1646 (1.6 KB) Interrupt:80 lo Link encap:Local Loopback inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0 inet6 addr: ::1/128 Scope:Host UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1 RX packets:180 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:180 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:14760 (14.7 KB) TX bytes:14760 (14.7 KB) usb0 Link encap:Ethernet HWaddr 6a:2e:8a:58:7a:82 BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B) root@localhost:~# [/code] route [code] root@localhost:~# route Kernel IP routing table Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface 192.168.100.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0 default 192.168.100.100 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0 root@localhost:~# [/code]
Responses (7)
  • Accepted Answer

    admin
    admin
    Offline
    Monday, August 08 2011, 12:10 AM - #permalink
    0
    hostname [code] root@localhost:~# hostname localhost.localdomain [/code]
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    Monday, August 08 2011, 09:29 AM - #permalink
    0
    Are you under proxy server?
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    admin
    admin
    Offline
    Monday, August 08 2011, 10:41 AM - #permalink
    0
    No I don\\\'t use proxy. After small router I have external IP. On Ubuntu PC machine all is OK.
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    admin
    admin
    Offline
    Tuesday, August 09 2011, 12:45 PM - #permalink
    0
    Is somebody had the same problem?
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    Tuesday, August 09 2011, 08:06 PM - #permalink
    0
    Try pinging a named external host, like \\\'ping ubuntu.com\\\' ? Maybe your /etc/resolv.conf isn\\\'t set up properly?
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    admin
    admin
    Offline
    Tuesday, August 09 2011, 09:05 PM - #permalink
    0
    But i ping external IP before: 82.165.47.218 -> [url=http://www.igep.es]www.igep.es[/url] :(
    ping 82.165.47.218Code: root@localhost:~# ping 82.165.47.218 PING 82.165.47.218 (82.165.47.218) 56(84) bytes of data. 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=1 ttl=45 time=131 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=2 ttl=45 time=129 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=3 ttl=45 time=188 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=4 ttl=45 time=96.6 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=5 ttl=45 time=95.2 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=6 ttl=45 time=93.6 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=7 ttl=45 time=171 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=8 ttl=45 time=100 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=9 ttl=45 time=99.2 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=10 ttl=45 time=108 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=11 ttl=45 time=86.3 ms 64 bytes from 82.165.47.218: icmp_req=12 ttl=45 time=104 ms ^C --- 82.165.47.218 ping statistics --- 12 packets transmitted, 12 received, 0% packet loss, time 11017ms rtt min/avg/max/mdev = 86.300/117.146/188.019/31.142 ms
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    Wednesday, August 10 2011, 05:41 AM - #permalink
    0
    Hi m.zarzycki , No m, I meant pinging a name, not an IP number address. Your pasted log shows you pinging an external IP number address: Try again pinging a name instead, like: [code] root@ig1:~# ping www.igep.es PING igep.es (82.165.47.218) 56(84) bytes of data. 64 bytes from igep.es (82.165.47.218): icmp_req=1 ttl=47 time=356 ms ^C --- igep.es ping statistics --- 2 packets transmitted, 1 received, 50% packet loss, time 1000ms rtt min/avg/max/mdev = 356.415/356.415/356.415/0.000 ms root@ig1:~# [/code] If the above doesn\\\'t work, it\\\'s probably your
    [b][quote][i]/etc/resolv.conf[/i]
    [/b][/quote] file isn\\\'t set up properly. For your router, it should at least have this one line: [code] nameserver 192.168.100.100 [/code] Good luck!
    The reply is currently minimized Show
Your Reply

SUPPORT


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
IGEP Community Wiki
IGEP Community Forum
IGEP Community Online Chat